lørdag 30. juni 2012

Salamirisotto (di Piemonte)

I anledning morgendagens EM-finale i fotball har jeg italiensk helg, og da med fokus på Torino og omegn, ettersom så mange av spillerne på det italienske landslaget spiller på Juventus til vanlig.

I dag ble lørdagskosen derfor en risotto fra Piemonte, som jeg fant oppskrift på her og så fornorsket litt:

2,5 dl salamiterninger (Jo bedre og feitere og mer italiensk salami, jo bedre)
Olivenolje
1 fedd hvitløk
to-tre timian-«greiner»
400g risottoris
1,5 l kyllingbuljong
3 salvie-løv
salt og pepper
2,5 dl nyrevet parmesanost

Varm en kjele i et par minutter til den er god og varm, ha i salamien og en skvett olje. Stek dette litt, før du har i finhakket timian og det hele hvitløksfeddet og lar også dette surre litt.
Ha i risen og rør godt rundt, slik at den blir dekket i olje og får stekes litt. Rør hele tiden rundt, så ikke noe blir svidd. Etter 3-4 minutter med røsting av risen bør du være klar for å gå videre.

Ha buljongen stående klar ved siden av risottokjelen, og tilsett et par skjeer buljong i risen. Rør rundt hele tida, og når de første skjeene med buljong er trukket inn i risen, så kan du tilsette et par skjeer til. Rør hele tiden, vær obs på at du ikke tilsetter for mye buljong om gangen, og gjenta til risen kjennes ferdig ut. (ca. 20 minutter).

Smak til med salt og pepper (Husk at du skal ha i salt ost også), og vend inn mesteparten av parmesanosten. Garnér til slutt med litt mer ost og finstrimlete salvieblader.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar