tirsdag 25. september 2012

Pannestekt småkveite med remulade og potet

Har fått kloa i noen skiver av småkveite, og fant ut at jeg skulle steke dem til middag i dag.

Det du trenger:

500 g kveite i skiver
3 ss mel
1 ss salt
1 ts pepper

Margarin(!) til steking

1 dl majones (Bruk gjerne denne oppskriften)
2 ss creme fraiche
to små ansjonsfileter
1 sjalottløk
3/4 selleristang
1 stor ss kapers
5-6 skiver sylteagurk
1 ss kjørvel
1 ss persille
1 ss estragon
(salt, pepper)

3-4 gulrøtter
Sukker
Eddik (35%)
Vann

3-4 poteter

Start med å lage remuladen, gjerne i god tid så smakene får blandet seg skikkelig. Grovhakk grønnsakene, mos ansjosen, tilsett krydderurtene og rør godt rundt. Tilsett deretter creme fraichen og majonesen (Det blir absolutt best med hjemmelaget majones), og rør godt rundt. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha remuladen over i en beholder med lokk og sett den i kjøleskapet. (Holdbar opptil tre uker, dersom du er i tvil, lukt og smak)

Sett potetene på kok, med litt salt i kokevannet.

Bland 1/2 l vann med 2 ts eddik og smak til med sukker (ca 4 ss). Rør rundt til alt sukkeret er oppløst.
Rasp gulrøttene og tøm laken over. Sett kjølig til servering.

Bland mel, salt og pepper i en plastpose, legg kveitestykkene mellom tørkepapir så de tørker opp litt, og legg dem i posen og vend til de er dekket med melblanding.

Varm opp en jernpanne med litt margarin (jeg er oppvokst i et hjem hvor all fisk stekes i Melange margarin, og må oppriktig si at jeg syns den smaken passer mye bedre enn olje eller smør til fisk), vent til fettet er skikkelig varmt, og legg i kveiteskivene. Når de er gyllenbrune på den første sida snur du dem og venter til de også er gyldne på side nr 2. Legg på serveringsfat, og samle gjenværende margarin i en smørsmelter e.l.



Nå er forhåpentligvis også potetene ferdig kokte (prøv med en gaffel), og middagen er klar til servering. Jeg liker å helle litt av margarinrestene over potetene før servering, og du kan også om nødvendig smelte litt ekstra sammen med det du har tømt ut av stekepanna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar